Baby Gabi életrajz (Biográfia)


Szklenár Gabi 1978. május 26-án született Budapesten. A martonvásári Beethoven zenei Általános elvégzése után (furulyázni tanult és rövid ideig kacérkodott a dobolással is), zene mellett hat évig kézilabdázott.

Tagja volt a Titán nevű rockbandának, majd 1994 szeptemberében beiratkozott Pintácsi Viki énekiskolájába. A Pedagógia Szakközépiskolában érettségizett.

1997-ben pedig az akkor megalakult első magyar lánycsapat, a Baby Sisters tagja lett, Bognár Évi és Hertelendi Klári mellett.

Baby Sisters

A menedzser az ex-Emeletes Berkes Gábor volt, a siker pedig fergeteges, első nagy slágerük, a Rád gondolok egy ország kedvencévé vált.

Majd jöttek a további sikerek: Jó estét nyár, jó estét szerelem, Még egy tánc, Szeresd a testem, Égben írt szerelem, Lesz ami lesz. Végül négy esztendőnyi sikeres együttműködés után 2001-ben feloszlott hazánk legsikeresebb női együttese.

Szklenár Gabi némi útkeresés után szólókarrierbe kezdett. 2003 elején jelent meg Van-e helyem cím első szólólemeze. Amelyről az aktuális sláger az Őrült szerelem, amelyet Lányi Lalával, a Kozmix énekesével ad elő közösen. A dalhoz egy igencsak pikánsra sikeredett, romantikus hangvételű videóklip is készült. Az albumon olyan korábbi nagy slágerek feldolgozásai is hallhatóak, mint az Elpattant egy húr, Isztambaul és a Sárkánytanya című film betétdala a Can’t Fight The Moonlight.

2004. május 17-én pedig a boltokba került második albuma, a Hazudj még nekem! Az ex-Baby Sister első lemezének sikere után - melyből több mint 12.000 darab fogyott - a 12 dalt tartalmazó új album is hasonló fogadtatásra számíthat.

Az új album első kislemezdala a Darabokra szakítod a szívemet című felvétel, mely egyben a nyár potenciális slágerének ígérkezik. A dal nem titkoltan az Őrült szerelem cím bombasikerű folytatásaként született. Az előzményekhez hűen a szerzeményt Gabi ismét Lalával (Kozmix) duettben adja el, de a fülbemászó dallamok már a szerelem utáni szakításról szólnak. A dalból videoklip is készült, mely egyre nagyobb sikereket arat a Viva nézőinek körében.

Az új lemez divatos hangzásvilágával a nyár egyik kuriózuma lesz, és érdekessége, hogy az első album alkotóin kívül - Baby Gabi, Fehér Attila, Dandó Zoltán, Lányi Lala - a ValóVilág-os Majka is részt vett a szövegírásban: az album címadó dalának szövege az nevéhez fűződik.